مراقب پاهاي لنگه به لنگه باشيد
گروه سلامت - چرا بعضي ها آرتروز پيدا مي كنند و بعضي ها نه؟ محققان اخيراً فهميده اند ممكن است پاهاي آنهايي كه آرتروز مي گيرند، لنگه به لنگه باشد. اين تحقيق را Health Day منتشر كرده و مي گويد متخصصان ارتوپدي دانشگاه كاروليناي شمالي با اندازه گيري طول پاي 3هزار و 161نفر دريافتند در۴/۶درصد افراد طول دو پا برابر نيست. در مرحله بعد آنها ميزان بروز آرتروز يا همان استئوآرتريت را در بين دو گروه مقايسه كردند: گروهي كه طول پاهايشان برابر بود و آنها كه پاهاي نامساوي داشتند. نتيجه به اين ترتيب بود كه احتمال بروز استئوآرتريت لگن در كساني كه طول دو پاي آنها دست كم دو سانتيمتر تفاوت داشت 32/5درصد و احتمال ابتلا به استئوآريت زانو 45/3درصد بود. در حالي كه اين احتمال در كساني كه طول پاهاي آنها برابر بود، بسيار كمتر بود.
نكته مهم ديگر آن بود كه آنها متوجه شدند شدت بيماري در گروه اول يعني آنها كه پاهاي نامساوي داشتند بيشتر بود. همچنين در همين تحقيق پاي راست و چپ هم با هم مقايسه شدند و نتيجه اين شد كه استئوآرتريت لگن راست در افرادي كه پاي چپ آنها بلندتر از پاي راستشان بود شيوع بيشتري داشت.
پوست و قلب با هم رابطه دارند
خبرگزاري رويترز نتايج يك مطالعه را منتشر كرده كه در آن رابطه بيماري پوستي پسوريازيس با حمله قلبي بررسي شده و حاصل اين بوده كه افراد مبتلا به پسوريازيس، زمينه بيشتري براي ابتلا به بيماري قلبي دارند. به اين ترتيب كه عوامل خطرساز حمله قلبي مثل چاقي، كلسترول و فشار خون بالا، ديابت و سيگار در آنها بيشتر است و همين زمينه را براي ابتلاي آنان به بيماري هاي قلبي عروقي آماده مي كند و هرچه شدت بيماري پسوريازيس بيشتر شود نيز احتمال بروز حمله قلبي بيشتر مي شود. پسوريازيس، يك بيماري شايع پوستي است كه هنوز علت آن شناخته نشده.
در اين مطالعه حدود 127 هزار بيمار مبتلا به پسوريازيس خفيف و 3 هزار و 800 بيمار با پسوريازيس شديد انتخاب شدند و موارد بالا در آنها آزمايش شد و نتايج آن با يك گروه سالم مقايسه شد. نتيجه اين شد كه در فرم شديد 1/7 درصد و در فرم خفيف 4/4 درصد افراد ديابت داشتند، در حالي كه در گروه سالم فقط 3/3 درصد ديابت وجود داشت. در گروه پسوريازيس شديد 20 درصد و در گروه خفيف 14 درصد فشار خون بالا داشتند و افراد سالم 11 درصد. به همين ترتيب ساير عوامل خطر نيز اندازه گيري شد كه در افراد با پسوريازيس شديد بيشتر از خفيف و نيز بيشتر از افراد سالم بود.
اين تحقيق نشان مي دهد كساني كه به اين بيماري پوستي دچار مي شوند، لازم است كه حتما از لحاظ اين موارد بررسي شوند و در صورت وجود عوامل خطر براي مراقبت هاي بيشتر ارجاع شوند.
خواب زمستاني
درماني جديد براي سكته مغزي
در بعضي كشورها حتي سرماي هوا را هم به كار مي گيرند و از آن استفاده مي كنند! روز شنبه پايگاه اينترنتي دويچه وله گزارش كرد متخصصان آلماني قصد دارند از سرما براي درمان بيماران مبتلا به سكته مغزي استفاده كنند. روشي كه در آن دماي بدن بيمار به صورت مصنوعي تا 32درجه پايين آورده مي شود و بر اثر اين كاهش دما، جريان خون كند مي شود. به اين ترتيب فعاليت سلول هاي بدن و از جمله مغز كاهش پيدا مي كند و به اكسيژن كمتري نياز خواهند داشت و در نتيجه قبل از اينكه بر اثر حضور لخته از بين بروند يا به زبان ساده تر خفه شوند، پزشكان فرصت پيدا مي كنند به كمك داروهاي حل كننده لخته آن را از بين ببرند.
هر چقدر پايين آوردن درجه حرارت بدن بيمار با سرعت بيشتري انجام شود، صدمات ناشي از لخته خوني كه رگ مغزي را مسدود كرده كمتر خواهد بود.
بخش نظري اين روش درماني، اميدواركننده به نظر مي رسد، اما بايد ديد اين طرح تا چه حد عملي است و چطور مي شود درجه حرارت بدن بيمار را پايين آورد. تاكنون در آمريكا 60بيمار با اين روش مورد درمان قرار گرفته اند كه آسيب هاي مغزي در آنها 30تا 50درصد كمتر شده، اما اين تعداد بسيار كمتر از حدي است كه بتوان از نظر پزشكي به آن اطمينان كرد.
البته اين روش خطرات خاص خود را هم دارد. پايين آوردن درجه حرارت بدن بيمار مي تواند به سرعت منجر به التهاب ريه ها شود و گذشته از آن، اين روش درماني براي تمامي بيماران روش مناسبي نيست.