مننژيت عليه شنوايي
بچه تب مي كند، سردرد و تشنج مي كند و پزشك مي گويد مننژيت باكتريايي دارد. اين بچه ها ممكن است دچار كم شنوايي شوند. اين حاصل تحقيق جديدي است كه پايگاه اينترنتي Health Day از شماره سپتامبر مجله آرشيو جراحي گوش، حلق و بيني و سر و گردن گزارش كرده است.در اين مطالعه، محققان پرونده هاي پزشكي ۱۷۱ كودك را كه به دليل ابتلا به مننژيت باكتريايي در بيمارستان بستري شده بودند، بررسي كردند؛ كودكاني كه در طول دوره بستري خود در بيمارستان تحت آزمايش هاي شنوايي قرار گرفته بودند. بررسي ها نشان داد كه تقريباً يك سوم از كودكان يعني ۶/۳۰ درصد از آنها دست كم در يكي از گوش هايشان ضعف شنوايي داشتند. وقتي به علت بروز مننژيت در اين كودكان دقت كردند، متوجه شدند در بين علل مختلف آن، در نوع استرپتوكوكي كاهش شنوايي شيوع بيشتري داشت و ۹/۳۵ درصد بود. در حالي كه اين مقدار در كودكان مبتلا به مننژيت نايسريا ۹/۲۳ درصد بود. البته مننژيت خود بيماري بحراني و خطرناكي است و اين اطلاع چيزي به اهميت و فوريت درمان آن اضافه نمي كند.
مرغ را با پوست بپزيد!
|
|
آن قدر كه ما آدم هاي بي رحم پوست مرغ ها را كنديم و روي اجاق پختيمشان، بعد هم گفتيم آنفلوانزاي مرغي، حالا آنها هم مي خواهند انتقامشان را بگيرند. محققان به تازگي كشف كرده اند خوردن مرغي كه پوست آن قبل از طبخ كنده شده، بيش از 5 بار در هفته، باعث بالا رفتن احتمال سرطان مثانه مي شود. خبرگزاري رويترز در گزارش خود از مطالعه اين محققان آورده است چنين افرادي 52 درصد بيش از بقيه در خطر ابتلا به اين سرطان هستند.اين گروه براي درك بهتر رابطه بين اين دو موضوع، 47 هزار و ??? مرد و 88 هزار و ??? زن را براي ?? سال پيگيري كردند. در اين مدت، ??? نفر به سرطان مثانه مبتلا شدند. وقتي روش پخت مرغ از هر دو گروه سالم و بيمار سؤال شد، نتيجه در راستاي انتقام مرغي بود: آنهايي كه مرغ پوست كنده را مي پختند، بيشتر از بقيه كه هيچگاه مرغ پوست كنده نخورده بودند به اين سرطان مبتلا شده بودند.توضيح اين پژوهشگران براي اين نتيجه كه در شماره نوامبر ???? مجله آمريكايي تغذيه باليني چاپ شده آن است كه مرغ پخته شده با پوست، مقدار كمتري آمين هاي هتروسايكليك دارد. اين آمين ها تركيبات سرطان زايي هستند كه در زمان طبخ گوشت در درجه حرارت هاي بالا ايجاد مي شوند. البته اين محققان به اين نكته اشاره نكرده اند كه پوست مرغ حاوي كلسترول بالاست و افرادي كه در معرض خطر بيماري هاي قلبي هستند، بايد از آن پرهيز كنند.